Επιασε κορυφή ο ΓΣΑ στους Ανδρες

Μέσα σε 8 ημέρες το πρωτάθλημα Ανδρών Βολλευ Πελοποννήσου μας έφερε ανατροπές που το έκαναν πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον. Το προηγούμενο Σάββατο ο ΓΣΑ άντεξε στη καυτή και δύσκολη έδρα του Σπαρτιατικού και κατάφερε να πάρει τη νίκη έστω και με 2-3 αφού βρέθηκε να χάνει με 2-1σετ. Τα παιδιά του ΓΣΑ έδειξαν αστάθεια στην απόδοσή τους και ενώ ξεκίνησαν με δυνατό πρώτο σετ στη συνέχεια βρέθηκαν να χάνουν με 2-1. Σε εκείνο το σημείο έγινε μια ανασύνταξη δυνάμεων και καταφεραν να πάρουν το 4ο σετ και να ισοφαρίσουν 2-2. Στο 5ο σετ έγινε πραγματική μάχη και στην αλλαγή τερραιν ο ΓΣΑ ήταν μπροστά 8-7. Στους τελευταίους πόντους ο Σπαρτιατικός έδειξε έλλειψη συγκέντρωσης και το ματς έληξε υπέρ του ΓΣΑ μέσα σε τρελλούς πανυγηρισμούς των παιδιών που έδειξαν οτι όταν θέλουν τίποτα δεν είναι αδύνατο. 

Δυστυχώς την επόμενη μέρα στο ίδιο γήπεδο και εναντίον του Σπαρτιατικού και πάλι για το πρωταθλημα Παιδων οι ρολοι αντιστράφηκαν και το ματς έληξε 3-2 υπερ του Σπαρτιατικού με τη διαίτησία να παίζει αποφασιστικό ρόλο στο 5ο σετ δίνοντας 5 κραυγαλέες αποφάσεις ανάποδα και στελνοντας τα παιδιά στα αποδυτήρια με πίκρα για την οφθαλμοφανή αδικία. Οι ομάδες παρότι νεανικές απέδωσαν πολύ καλό βολλευ αλλά η άδικη συμπεριφορά των διαιτητών τα χάλασε όλα. Δυστυχώς πρεπει να γίνει αντιληπτό σε όλους όσους αγαπούν το άθλημα και προσπαθουν να το ανεβάσουν ένα επίπεδο πιο πάνω οτι χωρίς καλούς διαιτητές αναπτυξη δεν γίνεται. Δεν γινεται να μην ξέρουν οι διαιτητές τα βασικά. Ετσι οι Σπαρτιάτες ισοφάρισαν την ήττα της προηγούμενης ημέρας και μειώθηκαν οι ελπίδες του ΓΣΑ για πρόκριση στο παιδικό. 

Μόλις προχθές όμως, Σάββατο, η ανδρική ομάδα του Σπαρτιατικού έπαιξε στο Ναύπλιο με τον Οίακα χωρίς τους βασικούς της παίκτες και ηττήθηκε 3-2 σετ. Ετσι ο ΓΣΑ με τη καθαρή νίκη του τη Κυριακή εναντίον του Αίολου Αστρους εκτός έδρας με 0-3 ισοβάθμησε στη πρώτη θέση με το Σπαρτιατικό και η τελική κατάταξη στο Ανδρικό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου θα κριθεί από τη διαφορά των σετ. Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας που παρά τη μικρή τους ηλικία δείχνουν οτι έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, τόσο καλό που οι αντίπαλοι επιστρατεύουν ότι καλύτερο έχουν για να φτάσουν στη νίκη εναντίον του ΓΣΑ.