Μια νίκη και μια ήττα για τα αγόρια του ΓΣΑ

Γεμάτο ντέρμπυ για την ομάδα του ΓΣΑ ήταν το Σαββατοκύριακο στο Βολλευ Ανδρών και Παίδων. Το Σαββατο οι αθλητές του ΓΣΑ (που είναι όλοι κάτω των 18 ετών με την ενίσχυση – προσθήκη του έμπειρου Παναγιώτη Μπίσκου) αντιμετώπισαν εκτός έδρας τον Οίακα για το πρωτάθλημα Ανδρών Πελοποννήσου. Παρά τα αρκετά λάθη απο νευρικότητα το ματς ξεκίνησε ευνοικά για τον ΓΣΑ που κέρδισε το πρώτο σετ με 21-25, πλην όμως αυτό δεν συνεχίστηκε και στο β σετ οπου ο Οίακας, έχοντας στη σύνθεση παίκτες μεγάλους σε ηλικία αλλά και με εμπειρία, μπήκε μπροστά στο σκορ με 16-12 και ισοφάρισε με 25-20 ποντους τα σετ σε 1-1.

Το τρίτο σετ είχε και παλι αμφίρροπη εξελιξη με το σκορ να πηγαινει 20-20 και να κερδίζει το σετ ο Οίακας με 25-21 σε 30 λεπτά. Ο ΓΣΑ όμως έδειξε οτι έχει αποθέματα δυνάμεων και στο 4ο σετ κατάφερε να κερδίσει με 25-17 φτάνοντας στη ισοφάριση. Το 5ο σετ είχε ένταση και πολλές εντυπωσιακές φάσεις αποζημιώνοντας του θεατές του Κλειστου στο Ναύπλιο με τη νίκη να πηγαίνει στο ΓΣΑ με 11-15.

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά του ΓΣΑ που έδειξαν οτι βελτιώνονται σιγά σιγά αλλά σταθερά αλλά συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε και στους αθλητές του Οίακα που με λίγες προπονήσεις δείχνουν μεγάλη αγωνιστικότητα και ταλέντο. 

Την επόμενη μέρα Κυριακή η ομάδα Παίδων του ΓΣΑ ταξίδεψε στη Καλαμάτα και αντιμετώπισε την ομάδα Παίδων της Καλαμάτας 80, που είναι μια πολύ καλή ομάδα όπως φάνηκε και στο ματς του πρώτου γύρου μέσα στο Αργος, το οποίο ο ΓΣΑ έχασε με 1-3 σετ.

Στο ματς της Κυριακής οι αθλητές του ΓΣΑ ξεκίνησαν με αρκετά λάθη στην υποδοχή και διστακτικές επιθέσεις με αποτέλεσμα να χάσουν το πρώτο σετ. Στο επόμενο σετ η απόδοση του ΓΣΑ βελτιώθηκε αλλά και πάλι σε κρισιμα σημεία δεν κατάφερε να αποφύγει τα λάθη στο φιλέ και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα της Καλαμάτας να κάνει το σκορ 2-0. Στο 3ο σετ οι Παιδες του ΓΣΑ βελτιώθηκαν κι’ αλλο κυρίως στα μπλοκ και στην άμυνα και κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ και να διατηρήσουν τη πρωτοπορία φτάνοντας μάλιστα σε σκορ 20-24.

Εκει οι παίκτες της Καλαμάτας έκαναν πολύ καλά σέρβις ενώ οι αθλητές του ΓΣΑ στη κυριολεξία “κόλλησαν” και δεν κατάφεραν να πάρουν αυτόν τον τελευταίο κρίσιμο πόντο, αλλά αντίθετα βρεθηκαν και να χάνουν με 25-24!!. Ισοφάρισαν σε 25-25 αλλά τελικά στην επόμενη επίθεση η Καλαμάτα πήρε το πόντο, εκανε το σκορ 26-25 και με άσσο απο τη θέση του σερβις τελείωσε το ματς με 27-25. 

Μπράβο στα παιδιά που έδειξαν – έστω και μετά το 2ο σετ – οτι διαθέτουν ποιοτικά στοιχεία, απέναντι σε μια ομάδα που εχει στις τάξεις της 2 παικτες που εχουν συμμετοχή στην Εθνική Παίδων.