ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Γυμναστικός Σύλλογος Άργους

Το σωματείο μας ασχολείται από την ίδρυσή του, σχεδόν αποκλειστικά, με την καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση του βόλεϊ στη πόλη του Άργους. Το βόλεϊ στο Άργος έχει μακρά παράδοση, με επιτυχίες από Σωματεία όπως ο Διομήδης (Β Εθνική Ανδρών) , ο Αργέας, η ΑΕΚ Άργους, που δημιούργησαν αθλητές και φιλάθλους που στη συνέχεια δημιούργησαν το Γυμναστικό Σύλλογο Άργους το 1988.

Κατά το αγωνιστικό έτος 1994-95 η ομάδα Γυναικών αγωνίστηκε στη Β Εθνική Γυναικών για πρώτη φορά, ενώ την σαιζόν 2002-2003 ο σύλλογός μας κατόρθωσε να εξασφαλίσει την άνοδό της ομάδας Γυναικών στη Β’ Εθνική Κατηγορία για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2003-2004 η ομάδα Γυναικών αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική με μεγάλη επιτυχία, κατορθώνοντας να τερματίσει πρώτη και αήττητη, επιτυγχάνοντας την άνοδό της στην Α2 Εθνική κατηγορία. Η άνοδος αυτή αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό της Αργολίδος και της Πελοποννήσου γενικότερα, αφού ήταν μόλις η πρώτη ομάδα πανελλαδικά που κατόρθωσε αήττητη ένα τέτοιο επίτευγμα.

Την τριετία 2005-2008 έχοντας υψηλούς αγωνιστικούς στόχους η ομάδα Γυναικών είχε τρείς χρονιές με αξιοζήλευτες επιτυχίες στο πρωτάθλημα Γυναικών της Α2 φτάνοντας και ένα βήμα πριν την άνοδο στην Α1.

Η σταδιακή αποχώρηση όμως έμπειρων αθλητριών που διακρίθηκαν σε αυτή τη πορεία (Ψυχογιού Ε, Γιαννακάκη Γ, Γιαννακάκη Σ, Μαρλαγκούτσου Ν,  Μιχαλοπούλου Χ,  Καπετάνου Δ, Βαρελά Β ) οδήγησε την ομάδα στην Β εθνική και μετά στο Τοπικό Πρωτάθλημα, αλλά και ταυτόχρονα σε μια ανανέωση το 2009 με μια ευρεία συνεργασία με το Σωματείο της ΑΟ ΑΕΚ Άργους με το οποίο έγινε συνένωση των Τμημάτων Βόλεϊ. Από την ένωση αυτή δημιουργήθηκε μια αξιόμαχη ομάδα Νεανίδων που μας έκανε περήφανους σε όλη την Ελλάδα κατακτώντας το Αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων.

Από εκείνη την αγωνιστική περίοδο και μετέπειτα οι ομάδες Νεανί-δων Κορασίδων του Γυμναστικού Συλλόγου Άργους ήταν πάντα στο Final 4 των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων Πελοποννήσου  προσπερνώντας παραδοσιακές δυνάμεις του βόλεϊ όπως ομάδες από τη Πάτρα & τη Κα-λαμάτα (πόλεις με Πανεπιστήμια & ανώτερες υποδομές) και εκπρόσωποι της Πελοποννήσου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Έτσι το σερί των επιτυχιών συνεχίστηκε και το 2011-12 η ομάδα Νεανίδων κατέλαβε τη 4η Πανελλήνια θέση προετοιμάζοντας την επόμενη επιτυχία το 2012-13 όπου κατέλαβε τη Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων.

Φυσιολογική συνέπεια τότε ήταν και η άνοδος της ομάδας Γυναικών στην Β Εθνική κατηγορία που αγωνίζεται εδώ και 4 σαιζόν. Το ανδρικό τμήμα ζήλεψε από αυτές τις επιτυχίες και τη χρονιά 2014-2015 έκανε το «μπαμ» και ανέβηκε στη Β Εθνική Ανδρών δείχνοντας βλέψεις και για παραπάνω.

Σήμερα αθλούνται στο σωματείο μας  διακόσιοι περίπου αθλητές & αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες: Τμήματα Υποδομής, Κορασίδων, Νεανίδων & Γυναικών, Παίδων, Ανδρών, εκπροσωπώντας επάξια τη πόλη του Άργους στα πρωταθλήματα Πελοποννήσου και στις Εθνικές Κατηγορίες Ανδρών & Γυναικών.